X-FIT Opnamedag

Januari 2025 komt er een nieuwe VR fitness game uit, genaamd “xFIT – powered by World of Dance”.
Deze game wordt nu nog in het geheim ontwikkeld door onze game studio te Assen, in nauwe samenwerking met Meta. In deze game kun je samen sporten met virtuele versies van bekende fitness influencers en celebrities.
Voor onze promotievideo zoeken we lokale sporters van alle leeftijden en achtergronden die hierin mee zouden willen spelen.

Video Concept
We filmen diverse mensen bij hun thuis, terwijl ze de Meta VR bril dragen en sporten in hun eigen vertrouwde omgeving. De bedoeling is dat je er daarom zo ‘naturel’ uitziet voor de video; het liefst exact zoals je er ook uit zou zien in de sportschool qua kleding, haarstijl en mogelijke make-up. Er zal om die reden ook geen visagie meekomen met het opname team.

Hoe gaat het in zijn werk?
Een productie-assistent neemt contact met je op om een opnamedag en tijd te plannen. We plannen voor elke deelnemer maximaal 50 minuten, dus de dag zal strak georganiseerd zijn.
Bij aankomst zetten we (subtiele) studio verlichting op en stellen we de videocamera op in de kamer. Verder blijft alles zoals het is; deze video zou zo ‘naturel’ en realistisch mogelijk moeten, waarin zichtbaar is hoe echte mensen onze game zouden spelen; geen ‘studio’ waar mensen doen alsof ze sporten.

De productie-assistent laat je vervolgens de Meta VR bril zien en legt uit wat je kunt verwachten als je hem opzet. Zodra alles duidelijk is, doe je de VR bril op en speel je de game voor ongeveer 5-10 minuten. Na deze korte fitness workout in VR neem je de bril af (hopelijk met een echte, natuurgetrouwe lach) en stoppen we met filmen. Ter afsluiting zal de productie-assistent je het standaard video-opnamecontract laten ondertekenen voor het gebruik van de beelden voor een video, en de betaling regelen.